Thursday, February 17, 2011

OKO




za oko...
bejah kod dilera, pa smo se nesto dotakli "Raskorak" LP-ja grupe Oko, te kako je basnoslovno skup. Ja mu rekoh da imam potpisan CD od Pavla Kaveca, a diler kaze da je i CD sada raritet, te da se ceni kojih 50 evra.
Ja sam dobio jedno 5 CDa od Pavla pre 10-ak godina i sve, osim svog primerka, razdelio. Za Oko sam cuo tek negde krajem 90-ih, kada sam naleteo na netu da neko valja piratski LP "Raskorak". To je, ako ne gresim, jedan od prvih SFRJ bendova koji su piratski objavljeni na vinilu na zapadu, uz Fire "Coul You Undrestand Me".
Sad, pisao je Seyo negde lepo o ovom albumu i slazem se, mada mislim da je malo bolji nego ga je on prikazao. Njemu je falsetto gostujuceg Zlatka Manojlovica los, dok je meni ultra super/ iskarikiran do bola.
Mora se priznati da je nas 70s rock imao sta da pruzi i da od gomile izdanja moze da se sastavi nekoliko odlicnih kompilacija svih pravaca: i rokacine i proga i jazz rocka i folka... A tu bi i par stvari sa ovog albuma moglo da prodje.

Evo dakle "Raskorak" CDa sa sve omotima i kao bonusom ziva svirka grupe Oko iz 2000, ne secam se jesam li to ikad podelio sa drustvom sa neta.

2 comments:

b. said...

Onako, neloše ali pati od bluesa vabljenja djevojaka i slomljenih srdaca i stoga smara mladiće koji žele rock. Falseto je u duhu albuma, tako da tu nemam zamjerke. Šteta što su se jugo hard rockeri predstavljali većinom kao odbačeni ljubavnici umjesto kao poklonici tame i jebači okrutna srca i teškog riffa. Kročimo dalje u raskoraku s potrošenim vremenom ...

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

ma, da, kao |ja sam gazda", a ovamo "sve sam ti dao", "sad sam sam svaki dan, sad sam sam to znam". masturbatori teski.