Tuesday, February 8, 2011

Proslo je dosta vremena otkako sam ripovao svoje ploce, pa se vracam na mala vrata u vase domove. Poslednje vreme me gramofon nesto zeza, pa ako neko primeti da nesto ne valja neka se javi.



AFRIC SIMONE - "Ramaya"
Nije nase, a nije ni da nije. Ko zna je li se ovo negde slusalo kao kod nas. Meni je otac kupio ovaj singl cim se pojavio i brat i ja smo ga danonocno slusali. Opaka A-strana, a jos bolja stvar, fanki jebacina "Pirranha" na B-strani.




ARSEN DEDIC
- "Vlakom prema jugu"
Meni Arsenije zna da se svidi, a i da bude dosada. Ovaj singl spada u prvu kategoriju, 4 pesme, 3 instrumentala, svaka stvar odlicna! Na omotu prelepa i nedavno prerano preminula Marina Nemet. Marina, Marina... Ovaj singl je jos tuzniji kada pomislim na tebe...





BEOGRAD
- "T.V."
Auuu, konacno nabavih i ovo! Pioniri naseg elektro-sint zvuka, opak singl i steta da je bend u ovoj postavi jedva uspeo samo jedan album da snimi. Braca Bubalo su nastavili u bendu Hajmo, dok je Dejan malo radio sa Du Du A, a vec godinama zivi i radi, te stvara muziku u Kanadi.





DENIS & DENIS
- "Program tvog kompjutera"
Dobro, o ovome svi znamo sve, osim da je B-strana non album track. "Program..." je ultra hit kojeg zub vremena nije okrnjio i mozda su tu najbolje zvucali ikad.





ELEKTRICNI ORGAZAM - "Dokolica"
Jedini pravi hit na fenomenalnom "Lisce prekriva Lisabon" albumu, na b-strani dub verzija iste pesme. Obratiti paznju na sam pocetak koji nije isti kao na CD verziji, koja je i inace slabo odradjeno. Gde je jebeni Cro Records da reizda Orgazam kako dolikuje???





LABORATORIJA ZVUKA - "Dok vam je jos vreme"
Eh, cudan bend bese ova Laboratorija... Malo hitova, malo izleta u nepoznato. A takav je i ovaj singl - A-strana za siroke mase (iako je super stvar, da se razumemo), B-strana cist Residents fazon! Zakon!!!





ZANA
- "On"
Pa, sad, ako ne gresim ovo je nas prvi elektro-sint-stagod vinil... Doduse, to se verovatno desilo slucajno, jer je Zana bio bend koji je pratio trendove, a ponekad su znali da ubodu i OK pesmu ili tri. Ne mogu da verujem da je prvi YU elektro singl textualno potpisala Marina Tucakovic! Doduse, ta je jos i znala da radi sa pristojnim bendovima (Trio Dag, na primer). Elem, dve odlicne pesme. Sta je posle bilo clanovima ovog benda da prave ONAKVA sranja, ne znam...

5 comments:

Anonymous said...

trebali su već nakon Zaninog napuštanja benda da promene ime. Ono kasnije je totalno neslušljivo.

b. said...

pa, gdje si bre basta. nikako da dočekam koji novi kvalitetni rip starijih exYU izdanja. zavidim na beograd singlici. singlovi denis & denis i zana su jedina slušljiva izdanja dotičnih pop grupa, u mojoj kući barem. zana b-strana šuta. labos zvuka moram re-čekirati, a ovaj funky singl i oko po prvi put poslušati.
pozdrav iz zgb, b.

b. said...

uf, tek sad vidjeh zašto si izbivao. oprosti ako je zazvučalo neumjesno u prethodnom komentaru. usput, b-strana laboratorije je odlična. denis & denis su morali, od svih pjesama, izabrati baš onu gdje creep massimo gostuje s električnom gitarom (na synth singlu!?). b-strana je za white synth noise, a ne jugoslavenske radio-valove!!! generalni zajeb. a soft-core stenjanje i dahtanje na južnoslavenskim jezicima i minimal synth baš idu zajedno. šteta. gdje je ta prokleta demo kazeta?

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

ma jok, sve OK. sledece nedelje stize nova igla, te kais za gramofon, pa cu lagano da ripujem. tek u martu oekujem posiljku ploca iz Japana - naime u povratku sam i tamo pazario jedno 50 ploca, pa nije sve moglo da se ponese, te sam nase i one koje sam tamo kupio morao da saljem brodom. Ima svega, samo da napomenem da ce biti i Du Du A 12" maxi singl, za koji nisam ni znao da postoji!

Anonymous said...

ZANA singl sa pesmom ''Nastavnice'' je takodje odlican... Njihov prvi LP i par singlova su Ok tj podnosljivi,,,a sve posle je maltene deepshit-pop.
pozdrav Delibašiću