Thursday, December 27, 2007

Vokalni Kvartet Predraga Ivanovica - Pod Sjajem Zvezda

Mrzi me sad da se raspisujem, pa cu ukratko: ovaj album je meni jedan od 10 najboljih ikada izdatih u celoj bivsoj nam zemlji. Koliko znam, originalno se pojavio u LP formatu 1979, i sadrzao je pesme sa raznih singlova Vokalnog Kvarteta Predraga Ivanovica. Ja sam ga debilno menjao sa nekim likom pre nekoliko godina... Ovo je CD rip sa reizdanja za ITMM. Ja licno to reizdanje nisam nikad video u originalu, pa ne znam sta se desilo sa tirazem istog. Daj boze da se rasprodalo istog momenta kada je izaslo.
Ko je bio Vokalni Kvartet Predraga Ivanovica saznajte sami. Moj imenjak je, mislim, jos uvek ziv, a nadamo se i zdrav. Jedan od cetvorke nije odavno medju nama. Bubnjeve je svirao Lala Kovacev, mozda ne bas na svim snimcima. A vokalne harmonije, te citavi aranzmani, da ne pominjem cistocu zvuka su nevidjeni za ono ili bilo koje vreme! U svakom slucaju evo malo lepe, ali lepe muzike:
http://www.sendspace.com/file/9i0hia

15 comments:

Anonymous said...

Peđa znaš i sam, ne mora Mali Mrav puno da ti priča koji sajt je tata za tačnost i gde se traže informacije!! www.balkanuk.com

http://www.balkanuk.com/forum/viewtopic.php?t=2351&start=345

Zato tvoj drug Mali Mrav samo uzima od najboljih.

Daj nešto narodno brate moj, sad će i naš Božić!!:)

Unknown said...

Sta sad ovo znaci? Jesu li ovi sa balkanuk maznuli ovaj album od gramofonija ili sta?

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

ne verujem, jer mislim da je tamo LP verzija (koja nema 4 pesme). valjda je mali mrav hteo malo da ih reklamira - mrave, nisam tamo nasao nikakvu znacajnu informaciju...

Anonymous said...

Mislim Pedja omot je tamo, tacna godina proizvodnje. Malo si omasio godinu. To je velika informacija a i nesto si mi postao skakljiv na omote. Ko da ih nemas!!!

Pa gde si Suboticki radikalu pop3? Po ovome izgleda da je ipak gramofonije mazno album sa balkanuk!!
Ne mozes ti bez trojke kako god okrenes!! pop3 pa mp3!!
Ej bre, odlicnu si kamapanju uradio i vidim velike su sanse da Tomislav Nikolic dobije u Subotici!! Svaka cast majsotre!! Uci ces u istoriju ko Satan Panonski "Propali punker odbranio Srbiju od zla"!!

Ajde Pedja za koji dan ce Bozic pa nas obraduj sa nekim dobrim narodnjakom!!! :)

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

Mali Mrav, omanuo sam godinu, pa sta??? ako je neko bas toliko zainteresovan za tacan datum izdavanja i kataloski broj moci ce da nadje tu informaciju, ne mora na Gramofonija da se oslanja.

sto se tice toga da sam "mazno" album sa balkanuk u grdnom si zajebu - tamo je rip ploce, a ovo je rip CDa sa 4 bonus stvari. omota nema, jer je moj disk kopiran - rekoh vec, ako znas da citas, da nemam original disk. sto se ostalih omota tice - ili me mrzi da se fotografisem svoje omote ili ih nema na netu.

sto se balkanuk tice, ja sam od njih skinuo par singlova pre nekih godinu dana i vise nikad necu nista! razlog je taj sto mi ide na nerve to "postenje medju lopovima" - jebe mi se da skidam od onih koji kradu tudju muziku i onda na omote nabacuju svoj logo i slicne gluposti. ako vec krades podeli lepo sa ostalima, a ne da se ponasas kao da je o tvoja svojina.

ovde narodnjaka, bar ovih tvojih, nikad nece biti, pa ni za Bozic. i na kraju da te lepo zamolim da odjebes odavde - pun mi je kurac tvojih debilnih komentara!

Anonymous said...

Auuuuuuuuu al je mali nervozan nesto od jutros!!! Opusti se Pedja sutra je badnje vece!!!

Pa to sam mislio Pedja odes na balkanuk i nadjes tacan datum!! Pametni ljudi, stave reklame na svoje ploce i omote ali imaju svaku veruj tvom drugu.
Ja znam da su svimarsna ples najveci lopovi i kombinat to je provereno. Ajmo unutra pa da brojimo zajedno!! Necemo moci do veceras da izbrojimo!! :)

Pa druze ja ti jedini pisem na blogu a ti bi da odjebem. Ostavili te tvoji drugovi nesto im nisi zabavan!! Nisam ja debil, samo sam malo iskren!!

Voli tebe Mali Mrav i budi mi dobar!!! :)

milan said...

Dva člana kvarteta odavno nisu sa nama, dva jesu još: Predrag Ivanović i Mara Janković

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

hvala na informaciji Milane!!!

Anonymous said...

Gde si Milane Srbine Radikalu veliki? Ostalo je jos par dana nadam se do konacne pobede. Reci mi bre jer pobedjujemo u prvom krugu i napokon Tomislav Nikolic postaje predsednik Srbije? Trazio sam te ta onaj mobilni sto si mi dao ali se ne javljas, izgleda su ti opet ukrali mobilni!! :)

Pedja hoces li i ti odvojiti 2 sata da skoknes do Sidneja da glasas?

Aktivista Neumorni said...

Odličan album. Uskoro ću ja proširiti na JUGOZVUKU ovu priču sa singlovima gde Kvartet P. Ivanovića gostuje kod drugih pevača.

Aktivista Neumorni said...

Dakle došao si i ovde ljudski šljamu da držiš propovedi o ovome i onome.

Napominjem čitaocima ovog bloga da je Mali mrav jedna vrlo otrcana ličnost koja ide okolo i pljuje i PSUJE sve živo.

Našao sam te sada, sad je lako. našao sam ti i blog tako da sada znam kome treba da pošaljem ružne poruke koje mi stižu.....

Gramofonije ne obraćaj pažnju na ovu minornu ličnost, takvo mu je i ime.

Aktivista Neumorni said...

Mali mrav i ta ekipa oko BALKAN UK je jako jako odvratna i ponasaju se ko ovi iz DS u Srbiji. MISLE DA SAMO ONO ŠTO ONI PONUDE NA BALKAN UK JE ONO PRAVO ALI I IDU OKOLO I KRADU POSTOVE I POSTAVLJAJU IH POD SVOJIM IMENIMA, bednici sa BALKAN UK....

miki said...

Pozdravljam ovaj blog nasao samdosta zanimljivih stvari!

Anonymous said...

Gramofonije ,pedja ili kako vec hoces ,
zahvaljujem ti se na trudu oko ovog bloga i zaista interesantnoj zbirci muzike koja je nesto vredila sa nasih prostora
skidam ti kapu i zelim ti uspjeha u daljnjem radu
Anonimus samo zato sto mi se neda prijavljivati i ispunjavati formulare
zippo-swe

jellen said...

Posto je link za CD-rip mrtav, molio bih da se obnovi.