Tuesday, January 8, 2008

Noviteti-stariteti-rariteti

Gde ste, bre, gramofonci? Srecna vam nova godina, puno ljubavi, seksa, hrane, pica, muzike i para zeli vam vas Gramofonije. Ah, da, i zdravlja, naravno...
Reko' da iskoristim jos ovo malo odmora sto imam da ripujem neke svoje ploce kojih vec ima na netu, ali se nadam da je ovo malo bolji rip. Pa da krenemo:

PANKRTI - prvi singl (SKUC 1978)Nema tu sta, Pankrti su bili jedan od nasih prvih pank bendova koji su svirali, te prvi koji je izdao plocu. Naravno, radi se o singlu Lepi in prazni/Ljubljana je bulana, objavljenom za SKUC 1978 u 3000 primeraka, sto je vrlo brzo otislo. ja sam svoj pazario preko neta za US$35 pre nekoliko godina. Odlican singl, mada mi se licno vise svidja produkcija na "Dolgcajt" albumu. Elem, uzivajte u Pankrtima! Ah, da, u pakovanju su skenovi omota i nalepnica na samom singlu u 300dpi...

http://rapidshare.com/files/82380210/Pankrti_-_Lepi_in_prazni_single.rar.html


PRLJAVO KAZALISTE - Televizori (maksi singl) Jugoton 1978Ako se ne varam ovo je cak izaslo nesto pre Pankrta, ali ne moze se bas smatrati za pank. Ipak, kuriozitet je da je na singlu 3 stvari, sto se bas nije desavalo cesto u ono vreme. Producirao Vedran Bozic, sto je mogao i bolje da uradi. Ipak, pesme su odlicne i vise nego nagovestaju ono sto ce da sledi sa Kazalistem na drugom singlu i prvom albumu. Na srecu, ne nagovesta kako ce bend da zvuci od drugog albuma naovamo ;)
Nisam nikad video ovaj singl kod nas, pa se to desilo tek ovde u jebenoj Australiji pre 10-ak godina, kada sam igrom slucaja menjao album grupe Fire (piratsko reizdanje "Could you understand me") za ovaj singl. Inace, singl je kupljen u nekoj nasoj radnji za 50 australijskih centi, neslusan primerak. Mislim da odlicno zvuci, a uverite se u to sami. Takodje sken omota u 300dpi.

http://rapidshare.com/files/82377012/Prljavo_Kazaliste_-_Televizori_singl.rar.html

1 comment:

Anonymous said...

Sad mi je krivo sto ti nisam prodao singl za 50 dolara!! :)