Tuesday, January 8, 2008

Noviteti-stariteti-rariteti

Gde ste, bre, gramofonci? Srecna vam nova godina, puno ljubavi, seksa, hrane, pica, muzike i para zeli vam vas Gramofonije. Ah, da, i zdravlja, naravno...
Reko' da iskoristim jos ovo malo odmora sto imam da ripujem neke svoje ploce kojih vec ima na netu, ali se nadam da je ovo malo bolji rip. Pa da krenemo:

PANKRTI - prvi singl (SKUC 1978)



Nema tu sta, Pankrti su bili jedan od nasih prvih pank bendova koji su svirali, te prvi koji je izdao plocu. Naravno, radi se o singlu Lepi in prazni/Ljubljana je bulana, objavljenom za SKUC 1978 u 3000 primeraka, sto je vrlo brzo otislo. ja sam svoj pazario preko neta za US$35 pre nekoliko godina. Odlican singl, mada mi se licno vise svidja produkcija na "Dolgcajt" albumu. Elem, uzivajte u Pankrtima! Ah, da, u pakovanju su skenovi omota i nalepnica na samom singlu u 300dpi...

http://rapidshare.com/files/82380210/Pankrti_-_Lepi_in_prazni_single.rar.html


PRLJAVO KAZALISTE - Televizori (maksi singl) Jugoton 1978



Ako se ne varam ovo je cak izaslo nesto pre Pankrta, ali ne moze se bas smatrati za pank. Ipak, kuriozitet je da je na singlu 3 stvari, sto se bas nije desavalo cesto u ono vreme. Producirao Vedran Bozic, sto je mogao i bolje da uradi. Ipak, pesme su odlicne i vise nego nagovestaju ono sto ce da sledi sa Kazalistem na drugom singlu i prvom albumu. Na srecu, ne nagovesta kako ce bend da zvuci od drugog albuma naovamo ;)
Nisam nikad video ovaj singl kod nas, pa se to desilo tek ovde u jebenoj Australiji pre 10-ak godina, kada sam igrom slucaja menjao album grupe Fire (piratsko reizdanje "Could you understand me") za ovaj singl. Inace, singl je kupljen u nekoj nasoj radnji za 50 australijskih centi, neslusan primerak. Mislim da odlicno zvuci, a uverite se u to sami. Takodje sken omota u 300dpi.

http://rapidshare.com/files/82377012/Prljavo_Kazaliste_-_Televizori_singl.rar.html

1 comment:

Anonymous said...

Sad mi je krivo sto ti nisam prodao singl za 50 dolara!! :)