Thursday, January 14, 2016

Novi singlovi...




... u novoj godini. Sad, zavisi kako se uzime: nit su singlovi novi, nit je godina bas najnovija, ali neki su bili prisutni, neki ne, sada svi u wav formatu.




More - njihov prvi album je imao dve dobre pesme, obe su instrumentali. Ovaj singl nije instrumentalan. A strana ima dobar funky groove, a omot sadrzi fotku benda sa izvesnim clanom koji se opredelio da nosi prirodni tkanu kosulju od muskih dlaka i mrezaste rukave.



Radmila Karaklajic - jos malo funka, ovoga puta u zabavno-muzickoj verziji, bar kad je B strana ovog singla u pitanju.


    

Max & Intro - nedavno je objavljen kompilacijski album sa obe pesme sa ovog singla u demo verziji, ali meni su ovo i dalje bolje verzija. Nazalost, singl dosta krcka, ali svakako treba cuti jos jednom par najboljih stvari naseg synth-popa 80-ih.

   

Nocna Smjena - i dalje velika misterija ko su bili ovi momci... Obe pesme na singlu su fenomenalne power pop/rock stvari, sa dosta Rolling Stones uticaja kao rano Kazaliste. Vrtlog je jedna od najboljih sfrj rock pesama ikad!



Bob - omaz najboljem stripu ikad! B strana dobar boogie. Jos jednom: ko su ovi ljudi?!?!?!






Pop Show Grupa - evo jos jednom mozda najboljeg 70s rock singla kod nas. B strana "Ove noci: je i dalje nedostizni proto punk YU muzike.





4 comments:

Buck Sooz said...

Noćna smjena su bili Hrvoje Galeković, Vladimir Georgev i Zdenko Halapir, svi prije toga u grupi Stakleno Zvono uz čiji sam singl "Volio sam jednu malu" uspješno preležao žuticu početkom zime 1976. te Zoran Viceban koji je objavio singl sa grupom Baksuz, o kom ništa ne znam, al' ću morati saznati s obzirom na ime, a pred rat svirao u jednoj od mnogobrojnih postava Zvijezda i Tomislav Mihalić o kom ne nađoh ništa. On je autor tekstova a Halapir muzike

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

ja sam na FB nasao Tom Mihalica, tj. lika koji se isto zove, a da li je on iz benda ne znam - pisao sam, ne odgovara. po fotki lici na stariju verziju lika skroz levo na omotu singla.
hvala na informacijama, sad moram da trazim Stakleno Zvono i Baksuz :)

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

Baksuz:
http://www.file-upload.net/download-7678936/Baksuz-bend---Snovi-jednog-barmena--Singl--1978-.rar.html
http://www.file-upload.net/download-7678918/Baksuz-Band---Ja-imam-curu--Singl--1979.rar.html

Buck Sooz said...

Hvala za imenjake, već sam ih "ovjerio" na YT, nije baš da su mi proslavili nadimak, pogotovo u baladama s B strana, Divlje jagode su prva asocijacija,a to ...
Stakleno zvono je tu negdje, moraš imati 11 godina , žuticu a nije zgoreg da se u refrenu kaže "Volio sam jednu malu, od Doboja, nano moja" Sve da je mala i bila iz Smederevske Palanke teško da bi ti izrimov'o tekstopisac vrli.
SZ imaš kompletno na roknostalgiji, ne znam rade li linkovi, al' neće biti problem da ti ih obnove.