Sunday, January 6, 2013

Vladan Radovanovic

Osoba koja je bila ljubazna da meni i vama ustupi rip ploce "Elektronski Studio Radio Beograda" je bila iznenadjena da sam u tekstu pomenu kako imam dva CDa Vladana Radovanovica - pionira nase elektronske muzike.

Ja sam bio iznenadjen da ta osoba nije vec imala ove diskove, pa sam ih izmomenta skinuo, a sada je red da to podelim i sa vama ostalima koji mozda nekom surovom igrom slucaja nemate "Cosmic Music" i "Muzika Sfera" u kolekciji.

Ja nisam neki ekspert, pa preporucujem da sami potrazite vise informacija o ovom heroju iz senke. Srecom sam negde 2005 nalete na "Cosmic Music" u nekoj prodavnioci u Beogradu, a prijatelj se potrudio da mi nabavi gotovo nenabavljivi dupli disk "Muzika Sfera", objavljenog za standardno katastrofalan PGP RTS, kojima se, opet, skida kapa za neverovatan potez izdavanja cak duplog diska sa opriginalnim snimcima Vladana Radovanovica.

Muzika se krece od kamerne muzike do elektronskih improvizacija. Na momenete zahtevno za slusanje, ali upornost ce biti nagradjena.

No comments: