Sunday, June 13, 2010

Jazz Kajmak LP




Eto, svasta ce da se desi u Japanu... Pre mesec dana odem u prodavnicu ploca u Jokohami i dok sam listao ploce krajickom oka ulovim nesto sto mi se ucinilo zanimljivim. Proverim, vidim pise "Jazz Kajmak" i ukapiram da se radi o nekom piratu sa YU jazz/fusion muzikom.
Bese jevtino, pa sam odmah pazario LP. Kao sto se vidi, sve je ovde vec poznato: RTB Big Ban, Kim, September, Tone Jansa, Tihomir Asanovic. Ploca izasla 1995 za Most Records, a onima koji prate bice jasno ko se krije iza ove misteriozne etikete. Isti lik je meni pre par godina naredio da skinem linkove za par reizdanja sa njegove, sada zvanicne, etikete koje sam ovde svojevremeno kacio... Nekad pirat, a sada borac protiv piratluka, iako ne bih ovaj moj rad ovde zvao tim pogrdnim imenom - sa sigurnoscu tvrdim da je bar dvoje ljudi kupilo pomenute ploce nakon sto su ih skinuli ovde i preslusali.
Elem, fina kompilacija, sa najgorim mogucim omotom ikad uradjenim na podrucjima bivse YU.
Skinite je OVDE ili OVDE.

7 comments:

Anonymous said...

Je li izvodljiv re-upload
"Pod sjajem zvezda"?
Nema ga na onoj adresi.
Unapred zahvalan!

Aktivista Neumorni said...

Tacno je da je taj lik koji je nekad itekako bio pirat sad degenerik koji voli da mu se ploce ne stavljaju po sajtovima. TO je inace jedna, kratko receno, stoka.

Petrovic said...

Najgori omot? Onda nisi video (sa pocetka 80-tih) omote niske grupe Galija !

frasco said...

he he ima i ja ovu plocu.
divi, izaslo reizdanje:
http://www.juno.co.uk/ppps/products/444441-01.htm

Unknown said...

Vidim da me je pre 4 godine ovde neko ispljuvao i izvredjao, verovatno zbog licnih frustracija i problema. Glupo mi je sto uopste treba da se branim od ovakvih ali posto je javno i svakom dostupno moram da obrazlozim optuzbe slucajnim prolaznicima a za uvrede ne hajem jer je to izgleda obicaj i u ozbiljnijim glasilima i visim, intelektualnijim slojevima. Jazz Kajmak kompolaciju nisam izdao ja vec engleska etiketa gde sam ja bio pozvan da napravim selekciju. To je bilo za vreme rata i ta etiketa, ciji je vlasnik Phil Hayes (dao sam im sve kontakte originalnih izdavaca) je dobila odgovore od originalnih izdavaca da ne zele da budu na istoj ploci sa Srbima (Hrvatima..itd). To mu nije zvucao kao Tada je Phil resio da ipak izda bez dozvole originalnih etiketa ali su ipak izdanje regularno prijavili MCPSu (lokalni SOKOJ) i platili sva autorska prava. Sto se tice piraterije, nikada nisam bio pirat a niti sam bio “borac” protiv nje jer je to veliki posao i za one najvece. Jednostavno sam najljubaznije jedno vreme molio pirate da skinu moja izdanja (postavljena bez icije dozvole) iz razloga sto su dostupna u prodaji. Na zalost to se omasovilo te vise ni za to ne hajem. Jednostavno sam prestao da izdajem kao i gomila drugih malih etiketa jer je piraterija ubila prodaju i gubitci su postajali sve veci. Ja od toga ne zivim i zarada mi nije neophodna ali nisam mogao da idem u gubitke. Zao mi je jer sam skoro svakodnevno a cak i danas dobijam demoe mladih bendova iz celoga sveta koji nisu dovoljno komercijalni za velike etiketa ali bi zasluzili da ih svet cuje. Uvek sam spreman da odgovorim na sva vasa pitanja i lako me je naci. Ne krijem se iza pseudonima.
Zeljko Kerleta

Unknown said...

Vidim da me je pre 4 godine ovde neko ispljuvao i izvredjao, verovatno zbog licnih frustracija i problema. Glupo mi je sto uopste treba da se branim od ovakvih ali posto je javno i svakom dostupno moram da obrazlozim optuzbe slucajnim prolaznicima a za uvrede ne hajem jer je to izgleda obicaj i u ozbiljnijim glasilima i visim, intelektualnijim slojevima. Jazz Kajmak kompolaciju nisam izdao ja vec engleska etiketa gde sam ja bio pozvan da napravim selekciju. To je bilo za vreme rata i ta etiketa, ciji je vlasnik Phil Hayes (dao sam im sve kontakte originalnih izdavaca) je dobila odgovore od originalnih izdavaca da ne zele da budu na istoj ploci sa Srbima (Hrvatima..itd). To mu nije zvucalo kao realan razlog. Tada je Phil resio da ipak izda bez dozvole originalnih etiketa ali su ipak izdanje regularno prijavili MCPSu (lokalni SOKOJ) i platili sva autorska prava. Sto se tice piraterije, nikada nisam bio pirat a niti sam bio “borac” protiv nje jer je to veliki posao i za one najvece. Jednostavno sam najljubaznije jedno vreme molio pirate da skinu moja izdanja (postavljena bez icije dozvole) iz razloga sto su dostupna u prodaji. Na zalost to se omasovilo te vise ni za to ne hajem. Jednostavno sam prestao da izdajem kao i gomila drugih malih etiketa jer je piraterija ubila prodaju i gubitci su postajali sve veci. Ja od toga ne zivim i zarada mi nije neophodna ali nisam mogao da idem u gubitke. Zao mi je jer sam skoro svakodnevno, a cak i danas dobijam demoe mladih bendova iz celoga sveta koji nisu dovoljno komercijalni za velike etikete ali bi zasluzili da ih svet cuje. Uvek sam spreman da odgovorim na sva vasa pitanja i lako me je naci. Ne krijem se iza pseudonima.
Zeljko Kerleta

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

Evo sada procitah sta sam napisao i vidim da sam se nalupetao. Izvini, iako je sada kasno za izvinjenje. Tupavom logikom sam zakljucio da je u pitanju cisti pirat koji si ti uradio, sada vidim da nije tako. Jos jednom: izvini!