Monday, December 24, 2007

ARTISTICKA RADNA AKCIJA LP (Jugoton 1981)

Prvom da zahvalim majstoru koji je ovo jos onomad ripovao i poslao mi disk - isti delija je glavni krivac za Paraf ploce i video koji kruze netom. Imam plocu, ali preskace na jednom mestu, pa sam isao linijom manjeg otpora i bacio ovaj album u mp3 format.
Elem, vecina sveta danas slavi Bozic, Vinilka jos spava, a 1 popodne je, napolju przi 40 stepeni. Gramofonije se probudio kao vampir u 8 ujutro, pa sad ne zna sta ce sa sobom. Zato sleduje poklon svima vama vernim postovaocima rada i dela Vaseg vernog ;)
Pocetak 8-ih, masovno se stvaraju novi bendovi, neki od njih fino prolaze, i nakon "Paket Aranzmana" Jugoton je namirisao pare, pa se resio na jos jedan, u neku ruku slican, poduhvat. Ovoga puta u pitanju je kompilacijski album 10 beogradskih bendova, zastupljenih sa po dve pesme. Originalna ideja je da se 10 singlova ovih bendova objavi u ekskluzivnom pakovanju i deli uz casopis 'Vidici", ali se, valjda zbog skupoce takvog poduhvata, odustalo od te ideje i Jugoton je priskocio sa kompromisnim resenjem.
20 pesama na albumu znaci i dugo trajanje istog, tako da je rez slabiji, a do dana danasnjeg nije reizdato sa originalnih snimaka, ako uopste postoje. Mislio sam da se zanesem pisanjem o svakom bendu ponaosob, ali nema se vremena, pa samo da izdvojim favorite: Radnicka Kontrola, Profili Profili, Defektno Efektni (cija stvar "D" je maltene Wipers pre Wipersa), Urbana Gerila, "Ogledalo" Petra i Zlih Vukova (sa Ontarija), odlican power pop TV Morona, te lep zasecereni pop VIA Talas... Mada, nema losih stvari na albumu.

http://www.sendspace.com/file/io6qrb

3 comments:

Frog said...

gramofonije, vazda budan! hvala.

Anonymous said...

bilo bi lepo ako bi ovo moglo da se reuploaduje... ova muzika zasluzuje da je buduce generacije cuju na najbolji moguci nacin, ne znam zasto ne urade bar reizdanje na CD-u...

Unknown said...

link is broken :(