Wednesday, July 18, 2012

Miha Kralj - Andromeda LP (PGP RTB 1980)


Evo ultra brzog svezeg ripa - ploca je stigla danas kad sam se vratio s posla, i evo, nekoliko sati kasnije vec je tu, pred vama, nezahvalnom masom anonimusa koji ne zasluzujete bolje nego da dobijete ovaj album, iako se biseri pred svinje ne bacaju.
Vi, nezahvalni, zadrti, beskrupulozni nitkovi, koji ste ovde zarad licnog zadovoljstva, ne uzimajuci u obzir trud nas profesionalnih ripaca gramofonskih ploca, jeste li se zapitali zasluzujete li vi Mihu Kralja? Da li ga je iko zasluzivao i onda kada je RTB objavio ovaj album u 2000 primeraka, umesto u 200000?
Da li ga i ja zasluzujem po sramno niskoj ceni kupljenim od nekog ruskog DJ-a? Naravno da ne.
Miha je bio Kralj. Slovenacki Zan Misel Zar sa blazenim osmehom (ili su u pitanju bile ilegalne supstance) na naslovnici ovog albuma i isto tripujucom zadnjom stranom, dok o srednjem omotu bolje da ne pocinjem.
Jeste, ima tu dosta momenata koje je pojeo zub vremena, ali i dosta neverovatno dobrih momenata, kakvih, barem koliko je meni poznato nije bilo u nasoj muzici do tada.
Miha je i dalje aktivan. Naleteo sam na neki video snimak gde nastupa nipredkim, dabogda svi u paklu goreli, sram da nas bilo!

4 comments:

Satelit said...

Na drugom lp-ju njegovo visočanstvo već lahko leti po svemiru.
Nego ideš li za Japan, šta kaže familija kakva je situacija sa radijacijom? Planiram da možda uskoro idem ali nekako nije mi baš svejedno kad se setim šta se desilo sa Fukušimom...

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

ja bih isao sad, da imam para!
pazi, niko ne zna nista tacno sta se desava. samo se spekulise. ono sto vise brine je sto sve prognoze kazu da ce da bude uzasan zemljotres oko Tokija narednih 5 godina.
elem, ja za sada sigurno idem u maju sledece godine.

branko said...

E, pa da poslusamo i Mihu. Hvala na predstavljanju.

golok said...

Baš sam ovo tražio. Hvala na marljivom ripovanju. Pozdrav od svinje halapljive bisera 8)