Saturday, March 12, 2011

Svezi ripovi


The Master Scratch Band - Degout Mini LP
Ovo mi je jedan od nasih electronskih favorita, ne muzicki, vec tehnicki. Ekipa oko MSB-a je znala sta radi i kako da maksimalno iskoristi tehniku, koja onda nije bila laka kao danas. Da ne pominjem da je ovo prvi i jedini breakdance vinil izasao kod nas.
Sad, ko su svi ovi ljudi, tj. trojica na fotki??? Ako se ne varam to je DATA ekipa, ciji singl mi je OK, ali ne ne znam kako super.


Hajmo - Irina maxi single
Kada se raspao Beograd (bend, ne grad), braca Bubalo su napravili Hajmo, dok je Dejan Stanisavljevic radio sa Du Du A. Iz muzike ova dva benda moze da se pretpostavi sta je bio razlog raspada originalnog benda. Hajmo je verovatno najslabiji ex-YU synth/electro/stagod bend koji je ostavio nesto vise iza sebe. Previse je ovo ljiga pop za moje usi. Ipak, ima finih momenata, zato je i ovde.


Nenad Jelic i Laza Ristovski - Opera LP
Ovo bese na blogu, samo sto nije bio dobar rip, sada jeste. Album i dalje odlican, Laza ga je i dalje ucinio manje odlicnim svojim new age 80s fazonima, ali 'ajde...
Omot Nenad Mikalacki-Django - toliko dobar da sam ga koristio za omot jednog od svojih bendova. Nadjoh umetnika preko neta i ne da mi je dao blagoslov, nego je i objasnio da je nosoroga prvo fotkao u zoo vrtu, gde ga je ovaj zamalo pregazio!
Elem, preslusajte album jos jednom, totalno neocekivano iznenadjenje...

6 comments:

Anonymous said...

Hvala ti za blog. Da iskoristim priliku i pozelim puno srece svim ljudima u tvojoj tazbini.
Sale BN

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

hvala!

b. said...

Post za clubbing/techno populaciju. Hajmo su svu sintetičku kvalitetu ubili POP fazonima (vidi YT ako vinil nije dovoljan dokaz). Mmmgh. Ovdje nema ništa za mene. "Operu" skinuh i čekam pogodan čas za prvo slušanje.

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

MSB su zakon! pustao sam sat vremena naseg synth pop-a 80ih ovde u jednom klubu prosle srede i najvise su odlepili na "Computer Break", kao i na "beogradska devojka" Max & Intro te Du Du A.
za dve nedelje u klubu sledi nas post-punk/wave...

b. said...

ovo je zbilja bilo iznenađenje ... ili kako On-U Sound postaje On-YU Sound kad već moram zadat neku asocijativnu paralelu. meni je jača afrička new age elektro-kontemplacija. udavi me Rumba Harmonika i B-strana. uff, zašto taj blues instrument ovdje. ajmo dalje ...

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

pazi, album ima odlicnih momenata i cudi da se uopste pojavio, ali je zato odmah pao u zaborav, hehehe