Thursday, March 10, 2011

Du Du A - maxi single



Evo jednog super poklona za sve gramofonce okolo: Du Du A, 12" single "ja tarzan ti dzejn (jungle rap)/"afrikanac iz beograda".
sad, lupite me po usima ako je ovo bilo na netu. ja za ovo nisam ni cuo, nit' video, a jos manje posedovao do pre par meseci. Danas stiglo postom, odmah ripovano za vas i nas.
Du Du A. Jebeno dobar album su ostavili za sobom, skroz solidan 7" singl, te posle neke OK stvari. Ali i da su samo "Primitivan ples" LP snimili ne bi im se moglo nista zameriti. Mozda najaktuelniji bend kod nas ikad, svi ostali i dobri i losi su kasnili (ok, mozda Laibach nije) za trendovima. Dejan Kostic i Zoran Zagorcic, plus sva ta ekipa oko njih su bili tacni i na vreme i skoro svaka stvar na albumu ubija. Ubija, bre! Zahtevamo reizdanje na vinilu!
Kad smo kod vinila, kao sto rekoh, naleteh na ovo i odmah sam zaplenio. Omot, kalsican 12", sa screen printom, dve stvari sa albuma, ali drugacije verzije/mix. Objavio RTB 1982 u bog-zna-koliko primeraka. A-strana za nepusace, B-strana za pusace, tako pise na etiketi. Jebanje i caleta i keve!

6 comments:

Unknown said...

Hvala lepo, od jednog staaarog duduanca. Hvala na svemu, cak i pucketanju:)

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

molim, komsija! imas " a friend request" na fejsu ;)

Frog said...

aaaa, pedja opet si prevazisao sebe. ove brejkdensere su pustali na radio novom sadu, i stalno sam se pitao sta je to. sad znam!

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

u bre, nije valjda da nemas/ne volis Du Du A?!?!?!?

Frog said...

pricam o Master Scratch Band. Du Du A je poznata stvar, naravno.

b. / afrikanac iz zagreba said...

jooo-jo-joo! jooo-jo-joo! markus garvi iz beograda! jooo-jo-joo! afrikanac iz beograda! jooo-jo-joo! markus garvi iz beograda! jooo-jo-joo! ova stvar mi je nasmijala i uljepšala jutro. jooo-jo-joo!