Monday, November 30, 2009

Opatija '80 - Rock Vece LP



Bejah ovih dana na Rocknostalgiji, pa sam video da je neko trazio LP sa festivala u Opatiji 1980, Rock vece. Ja sam bio ubedjen da je taj LP odavno ripovan i na netu, kad ono medjutim...
Posto se naslo dva sata slobodnog vremena rekoh 'ajde da obavim taj ripujuci posao na brzaka i evo ga! Sad, ili ja nesto tripujem ili ponekad kad ripujem (tripujem-ripujem-rimujem, opa!) neki zvuci se izgube u krajnjem rezultatu. Tako mislim da je uvodna gitara Mice Vukasinovica u prvoj pesmi nesto tisa nego kad slusam plocu. Ako iko zna odgovor na tu misteriju nek se javi ovde cim pre. Mada, zaista, okolnosti su takve da sumnjam da ce biti vremena za ikakve nove ripove uskoro, posto Gramofoncic stize vrlo brzo, a sa njim i nedostatak ionako na kasicicu slobodnog vremena.
Nego da se vratimo mi na ovu plocu. Jebemliga odakle mi, ali je imam vec godinama. Slusao dva puta, bacio na policu i tek sad je opet preslusao. Pa, ljudi, ovo uopste nije tako lose! Otvaraju Mica & Co. sa "Ona je tako dobra zena", zestoko kao sto samo oni znaju, sa blago urlajucem-zavijajucem Micinim vokalo. Przenje i to kako. Sa rokacine pravo u crnogorski disko - Makadam iz Tiograda. Dokaz da "Balerina" nije bila jedina najgora stvar koju su snimili, "Ko prijatelj njene kuce" je skroz kul disko hitic. Nakon toga Prele, poznata stvar sa Hita Nedelje iz istog perioda. A posle poslastica - Kosseleksioni - meni jedini poznati albanski bend sa Kosova i njihov najveci (citaj: jedini) hit "Krahet e vetemis", muzika koja lici na spoj Leb i sol i Smaka i lik koji "ima glas prehladjene koze koja mutira". Nakon njih Tetka Ana i podnosljiva "Sve je u izlogu".
Okrecemo stranu, kad na njoj Den za den, skroz OK. Nakon njih Tunel, takodje. Posle ide Aerodrom, e to vec ne valja. Pa podnosljivi Bumerang, i na kraju zanimljivi Pecat. I to je to. Cujemo se sad, pa ko zna kad, uzivajte! Album je OVDE.

P.S. Omot nije moj, okacio ga je Avdo, hvala!

2 comments:

Aktivista Neumorni said...

Druze kad ces uraditi malo lepše ove omote?

Zelim ti da nadješ što više ovako lepih snimaka na polzu svih nas koji još uvek mislimo o JUGOSLAVIJI.

Anonymous said...

Dobre su pesme od Tetka Ane,Tunela, V.Poljupca, ostalo je bezveze...
Tetka Ana je imala 2 dobra singla krajem 70-ih (za PGP RTB)