Friday, July 10, 2009

smRds

evo snimaka novo benda, sve je snimljeno uzivo, bez ikakvih dodavanja, sa 7 mikrofona i izmiksano za jedan dan. dve ocigledne obrade, nadam se da ce biti prepoznate.
fajl je ovde.

5 comments:

WS said...

he he, spreading the culture 'round the world. svaka čast za mistični 'narodnjak':

Пред да ја видиш
таа светлина запри
бакни го цвеќето
лета меѓу нас
таа душа
нè топли небото

ne znam koja je druga obrada na albumu. treća ti stvar ima istu ritmičku figuru ta-ta-ta-ta-taaaa kao lisabonske 'Glave', ali je melodija drukčija. kako god, 'Serpent Bites the Young Lion' mi je najbolja stvar, skroz zarazna!

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

bravo! prva je Sostakovic, meni poznatija kao melodija kojom je ispracen Broz. nema vise pozajmljivanja, bice u buduce, hehehe...

WS said...

ahaa, to. mislio sam da se druga obrada krije negdje među numerama #2 - #8. melodiju iz #1 zna svako, to je beyond "očigledno" :)

ali priznajem, ne bih je znao imenovati, da si pitao. rekao bih "neki posmrtni marš". jebiga. a baš sam juče skinuo jedan album posmrtnih marševa, ha ha (potraži na netu ovaj komad, ubija: Willem Breuker Kollektief - Ases Death). nisam znao ni detalj za Brozov ispraćaj, simpa.

nego, otvorih ti opet sajt, da ovo napišem: Serpent Bites the Young Lion ima, po mojoj procjeni, sličan kapacitet da poremeti dnevnu kolotečinu života, da takne, da izbriše prostorne granice među ljudima bar na momenat, kao "Fantastična Ljubavna Pjesma #3" od SCH. možda si čitao pismo koje je neki Amer napisao Teni povodom te pjesme, a ovaj objavio na svom blogu? nisam baš fanatičan kao taj čova, da joj pišem panegirik, ali kad sam ga se već sjetio, evo ga: http://www428.pair.com/skenders/teno/letter.jpg

WS said...

pobrko sam lončiće, nije to to pismo. ovo na što sam mislio u vezi FLS3 je pisao neki Londonac u blog komentaru. ali nema komentara više, maknuti.

Bassta! Pex, a.k.a. Gramofonije Plocanovic said...

sta da kazem, sem HVALA na komplimentu! sve na solo snimcima je bilo "zabelezavanje momenta inspiracije". ne znam jesi livideo spot za Serpent koji je na youtube?
a ta stvar od SCH mi je nesto najbolje sto su uradili. idem sad da je opet pustim.