Thursday, March 1, 2012

Nemame, nema me...

...pa nestanem! 
Izgovor za 1. mart ove prestune godine je isti kao i uvek: nedostatak vremena. Kako stoje stvari, bice ga jos manje. Sledece nedelje idem sa bendom na mini-turneju po kontinentu, pa se nadam da ce biti materijala za pisanje, te se nadam da ovoga puta necu biti uhapsen kao 2006...

Pre nego odem red je da podelim nesto decijih radosti:

IDOLI - "Odbrana i poslednji dani" Jugoton Express
Vec smo imali Gorde i ElOrg, sada je red na Vladu Divljana i njegoce komentare uz pesme sa "Odbrane...". Ocekivao sam vise - ipak su Jovec i Zlatko Manjolovic bolje obavili posao. Hvala Igoru i Slobodanu za OVE snimke.


Beograd - TV/Sanjas li u boji - singl, reizdanje


Pionirski SFRJ elektro singl je nedavno ugledao svetlost dana u reizdanoj varijanti za nemackog izdavaca Anna Logue Records. Odmah da kazem: posao je odlicno obavljen. Omot je u negativu, obe strane singla su na jednoj strani, dok je "Mrak" na drugoj. Nadam se da se slazemo da je "Mrak" nesto najbolje sto je Beograd ikad snimio - steta da ostatak njihovog jedinog albuma nije ovako mrak dobar ;)
Kao bonusi tu su dva katastrofalno tehnicki losa demo snimka za "TV" i "Mrak". To je jedina mana singlu - ovo je mogao da bude bonus kao besplatni download ljudima koji kupe plocu, ali trositi vinil za ovo... ts, ts, ts...
U fajl sam ubacio i dvostrani prvi intervju sa Beograd iz Dzuboksa, rad Aleksandra Zikica.


Studeni Studeni - "Cisto kao suza" EP


Mislim da je svako ko ima ovu plocu i kompjuter ovo vec ripovao i  okacio na net. Ja sam svoju staru plocu izlizao, a pre neki dan je stigao neslusan primerak sa novootstampanim superiornim omotom! Valjda ne treba da naglasavam da se radi o jednom od najboljih 7"EP-ja sa nasih podrucja? Ovo je toliko dobro da je to prosto neverovatno. Steta da je Jugotonov rez slab, a i duga minutaza je ucinila svoje - navodno su snimci bili znatno superiorniji.
Za Studene sam cuo negde 1986/87 kada ih je brat gledao u Sarajevu. Godinu-dve nakon toga sam ih video u Beogradu, na POK-u, na Akademiji. Ovako: bio je prelep prolecni dan. Ka Beogradu smo se kolima uputili porodicno, plus jedan ortak je krenuo. Matorci su nas odbacili do grada, krenuli smo sa pivom u basti SKC-a. Nekako je bilo para toga dana.
Kasnije odosmo do Akademije. Uspeli smo da uhvatimo tonsku probu gde je bend przio "Up Front" od Wipersa, na nase veliko odusevljenje. Odmah smo se upoznali sa ekipom i pivo je krenulo u potocima. Koncert je bio odlican: Bombarderi (Djile i ekipa), Sin Albert, Studeni Studeni, jos par sati zezanja ispred kluba, jos piva, majstor Dino General drzi monolog o koncertu Nomeansno... eh, mladosti.


Tihomir Petrovic - singl


Odem kod prijatelja, mladjanog komsije, super lika i partnera za duvku/pivo/muziku. Pert je ogroman grad, pa je sreca kad imas nekoga na 5 minuta od kuce (pesice) gde mozes da odes i opustis se a da ne moras da vozis kuci. 
I tako jednom odem kod njega, kad on izvadi ovaj singl - nasao ga je ovde u nekoj radnji. Ja u zivotu nisam cuo za ovog lika! Strana A je odlicna zabavna numera, cak ni druga strana nije za bacanje. Ko zna vise neka kaze...


Umrijeti za strojem/Neither Nor split singl


Nikad cuo, narucio zajedno sa Beograd singlom, UZS je skroz super, a NN takodje, mada za njih sumnjam da su sa nasih prostora...