Tuesday, January 31, 2012

Sven Pavlovic - Partizanske


Pre nekoliko godina, dok sam jos koristio soulseek, naleteh kod prijatelja na folder “Sven–partizanske”. Iz radoznalosti stavim da se skida i nakon par dana pustim da cujem sta je to. Izmomenta sam odlepio na obrade partizansko-revolucionarnih hitova!
Upitah prijatelja ko je taj Sven Pavlovic, ovaj mi rece da je bio u nekim bendovima, ali je ovo snimao sve sam u nekom studiju u Svajcarskoj, tipa u 3 ujutro kad redovni muzicari odu. Danas malo proguglah i videh neke informacije – proguglajte sami, da ne prenosim iz druge ruke.
Uglavnom, ovaj nikada objavljeni album je vrhunsko remek-delo! Jeste, Sven je imao dobru podlogu za rad – ovo su sve sami hitovi u originalima – ali Sven je to savrseno razmotrio, aranzirao, otsvirao, snimio, producirao i miksovao. Svaka pesma je razlicitog senzibiliteta i zvuci kao da su otsvirane od strane bar desetoclanog benda.
Iako su originali poletni i melodicni, Sven se u aranziranje uputio sa namerom da sustina ostane, ali da se krajnji rezultat bitno razlikuje. Pravo je cudo da ogavno govno od govna najveceg govna kao sto je Lolobrigida moze da objavljuje albume, a ovaj biser jos uvek nije ugledao svetlost dana…

Na kraju, hajde da zajedno odgonetnemo nazive pesama - prva, 11-ta i 12-ta me muce. Ova poslednja mozda i nije nikakva obrada...

p.s. sve sto rasvetlilo je da je ovo izaslo na kasetu pod nazivom "sNOB". liste stvari pokusacu da odgonetnem veceras.

Friday, January 20, 2012

jebiga...

... dosli su nam glave mangupi, ali sredicemo stvari polako.

Monday, January 16, 2012

Jugoton Express - Elektricni Orgazam i Gordi

Zahvaljujuci Igoru Mihovilovicu (maestro par ekselans, covek koji je objavio SexA "Uzivo u Kopru" LP, izmedju svega ostalog) dodjoh do ovog bisera: ploca sa intervjuima sa Elektricnim Orgazmom i grupom Gordi.

Ja se secam dok sam radio na radiju, tj. dok sam bio volunter u omladinskoj emisiji, da je Jugoton slao ploce sa intervjuima sa svojim bendovima/izvodjacima. Cilj tij radijskih ploca je bio da se pustaju na radio talasima i tako promovisu nova izdanja. Tada sam video, recimo, plocu sa intervjuom sa Idolima, najverovatnije povodom objavljivanja "Set dana juna" albuma.


Elem, Igor je podelio sa mnom, a ja sa vama, ovaj album (ili albume, nisam siguran) na kojima Jovec zastupa Orgazam, a Zlatko Gorde. Ja sam to slusao danas na ajpodu dok sam se muvao gradom i bio u posti i povremeno sam dobivao takve napade smeha da su me ljudi gledali kao ludaka. Za Joveca me ne cudi da ima odlican smisao za humor, ali me bogami i Zlatko iznenadio. Obojica su maksimalno odlicno obavili posao - pricajuci o aktuelnim albumima svojih bendova - Jovec o "Warszawa '81", a Zlatko o "Pakleni trio".

Dakle, malo muzike, malo price... Obojica pominju magazin Arena, koji je, pretpostavljam bio sponzor ovakvih izdanja.