Tuesday, July 6, 2010

VIA Talas/Talas - antologija


Za sve lenjivce evo kompletnog vinilnog opusa benda VIA Talas iliti Talas, kako su se zvali na prvom i jedinom albumu. Za one koji vole da citaju podatke na engleskom se pobrinuo lik koji je okacio info na wikipedia sajtu. Mada, svako treba da zna: bend kroz ciju je postavu proslo nekoliko manje-vise poznatih ljudi. Mra Mijatovic je uvek bila tu, Bojan Pecar na albumu, Dusan Gerzic, Misko Plavi, te gosti Vuk Vujacic, Milan Mladenovic... kamara!
Muzika je uglavnom leprsavi novotalasni pop i varijacije na isti. Vrlo slusljivo, a meni su narocito stvari sa "Artisticke radne akcije" super. Ipak, "Sama" je bio i ostao njihov najveci hit, a zavrsio je svojevremeno i u kultnom filmu "Secerna vodica". Stih "Rudi, ne diraj mi grudi" do dan-danas ostaje jedan od najbizarnijih u YU rocku...
Elem, OVDE je sve sa mojih ploca ripovano. Prve dve stvari su sa pomenute "ARA kompilacije, treca stvar "Ti" sa "Demo Top Vol. 1" LP-ja, ostatak je "Perfektan dan za banana ribe" LP-ja iz 1983, izdavac Sarajevo Disk. Naslov je, svakako, pozajmljen iz odlicne price majstora Selindzera!
Omota LP-ja ima po netu, odakle sam i gornju fotku pozajmio, hvala originalnom postavljacu!!!